Aabenraa Båd Club er en del af Lystbådehavnen som ligger placeret inderst i Aabenraa Fjord.
Aabenraa er en gammel købstad og en Danmarks ældste søfarts byer. Der er masser shopping muligheder i Aabenraa, der kan prale af at have Danmarks længste gågade. Byen byder i øvrigt på mange smukke bygninger.

Seværdigheder
Den gamle del af Aabenraa by ligger på en skråning omkring Sct. Nicolai Kirke. Kirken er viet til de søfarendes helgen. Den gamle kirke er opført i Munkesten i omkring år 1250. Kirken blev i perioden 1949-1956 udsat for en gennemgående restaurering, da kirken på dette tidspunkt var i dårlig stand.

På Aabenraa Museum opbevares artefakter fra flere århundreders skibsfart. Her findes blandt andet skibsmalerier og flaskeskibe, der er blevet fundet og afleveret fra de mange skibe, der har lagt vejen forbi havnen i Aabenraa. Der er mange spændende historier at finde på museet, som bestemt er et besøg værd, hvis man har en interesse i det maritime.

Tæt ved lystbådehavnen ligger Sønderstrand som er et dejligt sted at opholde sig, stranden har Blåt flag og er velegnet til børn. I by midten ved siden af Genforeningshaven ligger Multibanen mellem Madevej og H.P. Hanssens Gade i Aabenraa er offentlig tilgængelig og gratis at benytte hele året. Der er også gratis adgang til trådløst internet.

Besejling
Aabenraa Lystbådehavn kan anløbes døgnet rundt. Der er en del erhvervstrafik i området, så hold udgik. Indsejlingen til lystbådehavnen er afmærket med et rødt og grønt molefyr. Der er en fartbegrænsning på 4 knob i havnebassinet.

På alle broer findes drikkevand, 220 volt i EU stik, og mulighed for el-tilslutning på op til 10 ampere.

Gæstesejlere må benytte de bådpladser der er markeret med grønne skilte. Dog efter havnemesterens anvisning.

Havnen er medlem af Frihavnsordningen.

Havnepenge betales i billetautomat med betalingskort (se nedenstående tabel). Adgangskode til servicebygninger står på kvitteringen.

Service bygningen
indeholder: Damer-, herrer toilet og bad, møntvaskeri, og handicap toilet og bad. Bad er gratis og priserne for vask og tørring kan ses i prislisten herunder.

Klubhuset
og køkken må benyttes af klubbens medlemmer og gæstesejlere. I klubhuset
forefindes toilet og bad.
Omkring klubhuset er der flere grill steder med borde og bænke som
frit kan benyttes, samt legeplads.

Miljø stationen skal benyttes til affald.

Der må ikke op tændes grill eller bål på broer eller i bådene.

Er du ellers i tvivl, eller har du særlige ønsker, spørg vores altid hjælpsomme havnemester

Havneafgift:
Gæstesejler pr. døgn 0 > 12 m

125 kr.

Gæstesejler pr. døgn 12 > 15 m

150 kr.

Pensionister over 65 år pr. døgn (incl. miljø)

100 kr.

Frihavnsgæster pr. døgn (incl. miljø og el)

45 kr.

El pr. døgn